Van Diessen Keukens bestaat 30 jaar!

schilderijOp 16 januari ’16 hebben we met alle medewerkers van Van Diessen Keukens een mooi feestje gevierd in ons nieuw aangekochte pand op de Run in Veldhoven. Met meer dan 35 fulltimers, onze parttimers, oproepkrachten en 10 montageploegen. Na 30 jaar maatkeukens produceren zijn we met een aardig clubje bij elkaar. Dat was vroeger wel anders…
Een stukje geschiedenis: Jan van Diessen dacht na een aantal jaren te hebben gewerkt voor een keukenfabrikant, dat hij dit zelf ook zou kunnen doen. Het ondernemersbloed was van thuis uit meegekregen, en in 1986 huurde hij een kippenschuur in Riethoven en ging op zoek naar zijn eerste klant. Letterlijk op zoek, want hij klom bij nieuwbouwprojecten op ladders en steigers op zoek naar de eigenaren om te vragen of ze al aan de keuken hebben gedacht.
Zijn eerste klant was ome Toon, maar al snel werd de garage op de Witvrouwsberg omgetoverd tot een kleine maar praktische showroom en kwam neef Jan van Diessen helpen met het timmerwerk. Om 6 uur ’s ochtends in werkkleding met het hoofd tegen het plafond van de kippenschuur werken, snel omkleden om naar klanten te gaan, weer wisselen naar werkkleding om dan in de avond weer klanten te helpen werd allemaal een beetje teveel. Na 3 jaar kon de kippenschuur verruild worden voor een groter pand in Eindhoven en werden Ben Bazelmans en Henry van Houtum aangenomen om het team te versterken. Een tijdje later kwam neef Martien Michielse het verkoopteam versterken en in de loop der jaren groeide het bedrijf door.
Sinds 1993 is Van Diessen Keukens gevestigd aan de Run 8274 in Veldhoven en heeft het bedrijf door steeds verdere uitbreiding beschikking over 5600 vierkante meter. Neef Jan is nog steeds werkzaam op de service afdeling samen met zijn zoon Kay. Ben en Henry zijn nog steeds vaste krachten in de fabriek, en Martien samen met 2 zonen op de verkoop- en orderafdeling. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot een bedrijf met veel personeelsleden, met nog steeds de Brabantse gemoedelijkheid en familiecultuur. Ondertussen leveren we gemiddeld 20 keukens per week, en door investeringen in efficiëntere machines, nieuwe software en natuurlijk personeel kunnen we steeds meer aan. Op het moment zijn we vooral bezig met hoe we het bedrijf groener kunnen maken. Steeds minder papier in de administratie, reststukken hout optimaal gebruiken maar vooral zonne-energie. In 2015 zijn er 680 zonnepanelen geïnstalleerd en komend jaar komen er nog honderden bij waardoor Van Diessen Keukens volledig in eigen energiebehoefte zal kunnen voorzien. Wij danken al onze klanten voor het vertrouwen in onze organisatie, en kijken uit naar het volgende jubileum!